Klarahus Produktionskøkken

TILBYGNING OG INDVENDIG OMBYGNING

 

Kjær Knudsen har som hovedentreprenør stået for tilbygning og nyt produktionskøkken til Plejecenter Klarahus med 171 beboere, der er beliggende på Agnes Henningsens Vej.

Tilbygningen/produktionskøkkenet kaldes også for den begrønnede “madkasse” på 250 kvadratmeter, som er formgivet af Erik Arkitekterne.

Der er ingen bærende elementer i selve facaden, så bygningen holdes oppe af tre søjler, der i indhak står, som var de træstammer under den grønne trækrone, man kan gå ind under. Køkkenet er forbundet med hovedbygningen af to glasgange og en kerne, der indeholder de mindre publikumsvenlige dele som opvask, lager, køl og fryserum.

Facadens biotoper og det grønne tag vandes automatisk med regnvand, der fra hele plejehjemmets tagarealer opsamles i store tanke. Det er vand, som ellers var endt i kloakken, og således er produktionskøkkenet på Klarahus også den første bygning i Danmark med facader, der er med til at klimasikre sine omgivelser som del af et såkaldt LAR-projekt (Lokal Afledning af Regnvand).

Projektinfo

Lignende projekter

Roskildevej 354-364

FACADERENOVERING AF EJENDOM   Kjær Knudsen har stået for facaderenovering for Ejerforeningen Roskildevej 354-364  Vores arbejde for Ejerforeningen Roskildevej 354-364 omfattede forlængelse af tagkonstruktionerne. Derudover

Læs mere »

Østerbrogade 103

FACADERENOVERING AF EJENDOM   Kjær Knudsen har stået for facaderenoveringen af ejendommen på Østerbrogade 103   Arbejdet for Østerbrogade 103 omfattede renovering af facader og eksisterende

Læs mere »

A/B Herlev Parkgård 1

RENOVERING AF EJENDOM   Kjær Knudsen har for A/B Herlev Parkgård stået for en renovering af ejendommen. Renoveringen omfattede i hovedtræk følgende ydelser: Udskiftning af

Læs mere »
Scroll til toppen