Halmtorvet 17B

TAGUDSKIFTNING OG FACADERENOVERING

 

Vi står for en tagudskiftning og facaderenovering af Halmtorvet 17B i Kødbyen.  

Hamtorvet 17B er en ikonisk bevaringsværdig ejendom i Kødbyen. Murstensbygningen har knap 10 meter til loftet og en fantastisk beliggenhed ud til Halmtorvets åbne plads.

Vi har stor respekt for den danske kulturarv og smukke bevaringsværdige ejendomme. Derfor er vi også stolte over, at vi får lov til at bruge vores ekspertise på Halmtorvet 17B. Det er en ikonisk bevaringsværdig ejendom med bevaringsværdi 3 i fredningsstatus. Den store hal er opført i 1879, og mellembygningen er fra 1930.

Vi skal udskifte den eksisterende tagbelægning på den store hal og mellembygningen. I tidernes morgen var der skifer på den store hal, men under en tidligere tagrenovering blev der lagt tagpap på. Nu ønsker bygherre, at Halmtorvet 17B får sit oprindelige udtryk igen, og derfor skal vi lægge 1.500 m2 skifer på den store hal og montere nye ovenlysvinduer. På mellembygningen skal vi beklæde 700 m2 tag med nyt tagpap og montere nye rytterlys.

Derudover skal vi istandsætte støbejernsvinduer i facade og udskifte støbejernsvinduer i gavlen mod Halmtorvet. Vi skal også restaurere 150 m2 brændte fuger, 220 m2 trykkede fuger og omforandringer i facaden.

Halmtorvet 17B husede for mange år siden et slagteri. De chauffører, der skulle fragte kødet fra Kødbyen ud til kunderne, havde et ’chaufførkontor’. Her planlagde de ruterne og holdt pause. Det gamle ’chaufførkontor’, som var placeret inde i bygningen, har vi revet ned. Til nedrivningen anvendte vi en 18 tons gravemaskine på hjul med sortergrab. Det var om at holde tungen lige i munden, når den store maskine bevægede sig mellem stolperne.

Vi har fokus på, at bygningens smukke fortid efter en restaurering, kan leve videre langt ind i fremtiden 🙏

Projektinfo

Projektleder

Lignende projekter

Gammel Lundtoftevej

FACADERENOVERING   Vi har stået for en facaderenovering af Gammel Lundtoftevej 3 i Kongens Lyngby.     Vores egne murere har stået for udkradsning og omfugning

Læs mere »

Rødovre Ældreboligselskab

RENOVERING AF KLIMASKÆRM   Vi har stået for en renovering af klimaskærmen på Rødovre Ældreboligselskab.    Rødovre ÆB’s hovedbygning er beliggende på Roskildevej 250-258 og

Læs mere »

Frydenlund Slot

RESTAURERING AF FRYDENLUND   Vi står for mange spændende restaureringsopgaver på Frydenlund i Vedbæk, som blev opført i 1669 og udvidet med et usædvanligt ottekantet

Læs mere »
Scroll to Top